torstai 28. maaliskuuta 2013

Kompostin sulatusta

Viikolla kävin yrittämässä kompostin tyhjennystä, se kun on aivan täysi. Siitä mitään tullut, jopa tyhjennysluukku oli jäätynyt niin kiinni, että piti ruuvimeisselin kanssa vääntää se irti. Tänään tein melkoisen jatkojohtoviritelmän kompostille ja laitoin auton sisätilalämmittimen puhaltamaan kuumaa ilmaa.



Katsotaan kuinka kauan pitää lämmittää, että astiaa saa tyhjennettyä. Ohjeiden mukaanhan kompostori pitäisi sulattaa laittamalla sinne kuumaa vettä sisältävä astia. Minun kompostorini on niin täysi, ettei sinne mitään voi laittaa. Yhtenä vaihtoehtona suunnittelin kaatavani sinne kiehuvaa vettä, mutta se taas voi tappaa pieneliöt. Jatketaan siis lämpöpuhallusta...

2 kommenttia:

  1. Ei olisi autolämppäri ekana tullut mieleen kompostinsulatuksessa :D vaan mikäs siinä jos se toimii.

    Täällä on kuvan perusteella samanmerkkinen laitos ollut täysin täynnä syksystä asti ja hetikohta pakkasten tulon jälkeen se myös jäätyi. Autotallissa on iso muovisaavi puolillaan sen jälkeen kertynyttä biojätettä. Vettä en halua kaataa kompostoriin (vaikkei olisi edes kiehuvan kuumaa), koska läpimärkä kompostihan ei pöhise, ja en usko massan voivan kuivua tuolla muovipömpelissä. Odottelemme siis auringon tekevän tehtävänsä. Tuuletusaukko on täysin auki ja mittarin mukaan aletaan olla jo nollassa!

    Ehkä ens syksynä osais hoitaa asiat jo niin että kompostori ei hyydy totaalisesti kun säät kylmenee. Tai ehkä tarvitsee harjoitella vielä kolmaskin vuosi...

    VastaaPoista
  2. Ei ollut sisätilalämmittimestä apua, vaikka se pari päivää puhalsi lämmintä ilmaa kompostoriin. Ei suostunut sulamaan. Nyt olen antanut periksi ja vien biojätteen kannelliseen astiaan liiteriin ja odotan kompostorin sulamista.

    Ensi talvena yritän viedä biojätettä useammin kompostoriin, ehkä se sillä tavalla pysyy paremmin käynnissä.

    VastaaPoista